ESPORTS.MK

Tag "MeSF"

Најава за Првата Македонска Еспорт Лига

    Најава за Првата Македонска Еспорт Лига

Македонската Еспорт Федерација го најави почетокот на новата сезона од Првата Македонска Еспорт Лига, која ќе се одржи со почеток во Април и ќе трае се до Јуни. Македонските еспортисти

Прочитај ја цела објава

CEE Champions сезона 2! Најголемиот турнир во Централна и Источна Европа се враќа назад!

    CEE Champions сезона 2! Најголемиот турнир во Централна и Источна Европа се враќа назад!

Би сакале да ве известиме дека и оваа година ќе се оддржи еден од најголемите турнири за Централна и Источна Европа во која Македонија ќе учествува со два тима. Оваа

Прочитај ја цела објава

Интервју со Јане „aidKiT“ Апостолоски од AIRLYA и македонски репрезентативец

    Интервју со Јане „aidKiT“ Апостолоски од AIRLYA и македонски репрезентативец

После одличната игра на Европскиот Куп на Нации, седнавме со Јане „aidKiT“ Апостолоски и поразговаравме за нивниот настап на европското првенство и секако за иднината на оваа наша репрезентација. Пред

Прочитај ја цела објава

Комплетирана македонската Еспорт репрезентација за Светско првенство

    Комплетирана македонската Еспорт репрезентација за Светско првенство

Македонската Еспорт репрезентација, викендов, доби комплетен состав за учество на светското Еспорт Првенство во четири дисциплини CS:GO, Dota2, PES21 и Tekken7. Шестата сезона од Прва Македонска Еспорт Лига се одржа

Прочитај ја цела објава

85 држави меѓу кои и ние се веќе пријавени за Светското Првенство во Израел

    85 држави меѓу кои и ние се веќе пријавени за Светското Првенство во Израел

Меѓународната Еспорт Федерација потврди дека вкупно осумдесет и пет национални тимови се пријавија на првата фаза од пријавите за Светското

Прочитај ја цела објава

МЕСФ ја најави шестата сезона од Прва Македонска Еспорт Лига

    МЕСФ ја најави шестата сезона од Прва Македонска Еспорт Лига

Македонската Еспорт Федерација ни го соопшти почетокот на шестата сезона од Првата Македонска Еспорт Лига. Во соопштението е најавено дека

Прочитај ја цела објава

Македонска Еспорт Федерација потпиша меморандум за соработка со Кошаркарска Федерација на Северна Македонија

    Македонска Еспорт Федерација потпиша меморандум за соработка со Кошаркарска Федерација на Северна Македонија

Двете федерации се договорија заеднички да организираат националните квалификации и натпревари во дигиталната верзија на кошарка и промовирање на одговорен,

Прочитај ја цела објава

Македонската Еспорт Федерација стана член на Олимпискиот комитет на Северна Македонија

    Македонската Еспорт Федерација стана член на Олимпискиот комитет на Северна Македонија

Како што пишува во официјалното соопштение на Македонската Еспорт Федерација (МЕСФ) е официјална членка на Олимпискиот комитет на Северна Македонија

Прочитај ја цела објава

МЕФ ги објави групите и сатниците за регионалните квалификации во Tekken и PES2020 за Светското Првенство

    МЕФ ги објави групите и сатниците за регионалните квалификации во Tekken и PES2020 за Светското Првенство

Откако беа објавени групите за Dota 2, МЕФ тоа го направи и за Tekken и PES2020. Во продолжение на текстот

Прочитај ја цела објава

Започнуваат регионалните квалификации во Dota2 за Светското Првенство

    Започнуваат регионалните квалификации во Dota2 за Светското Првенство

Како што веќе претходно објавивме, Меѓународната Еспорт Федерација ги објави датумите за регионалните квалификации, а сега ги објави и групите

Прочитај ја цела објава

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ