ESPORTS.MK

Xyp9x се враќа во активниот ростер на Astralis

Xyp9x се враќа во активниот ростер на Astralis
октомври 08
14:22 2020

Сето ова означува крај на повеќе месечната пауза на еден од главните играчи на данскиот супертим.

Andreas “⁠Xyp9x⁠” Højsleth веќе започна да вежба со остатокот од тимот, но нема да учествува со нив на претстојниот RMR(ранкинг) турнир односно DreamHack Open Fall, на кој Astralis ќе игра со истиот победнички ростер  со кој штотуку ја освоија ESL Pro League S12 со Patrick “⁠es3tag⁠ Hansen.

Данскиот супертим не даде понатамошни детали за со кој ростер ќе играат на BLAST Premier Fall Series, освен тоа што Andreas “⁠Xyp9x⁠”Højsleth ќе биде дел од ростерот што ќе настапи на BLAST Premier Fall Series изјави Danny “⁠zonic⁠ Sørensen.

Xyp9x ќе се врати на серверот за прв пат дури после пет месеци, откако побара продолжено отсуство на крајот на мај заедно ингејм лидерот Lukas “⁠gla1ve⁠ Rossander како резултати на стрес и исцрпеност.

 

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ