ESPORTS.MK

WESG APAC FINALS одложенo и преместенo во Макао

WESG APAC FINALS одложенo и преместенo во Макао
декември 27
16:24 2019

Организаторот на WESG објави дека претстојното Asia-Pacific Finals е презакажано и преместено на различна локација.

Во емаил-от испратен до учесниците во четвртокот, WESG објасни дека „локалениот организатор на турнирот не бил во можност навреме да ја обезбеди потребната локална поддршка и ресурси“ за настанот, што требаше да се одржи од 3-5 јануари во Куала Лумпур, Малезија.

Турнирот сега ќе се одржи помеѓу 16 и 18 февруари во Макао, а место треба да се потврди. WESG им се извини на тимовите за сите непријатности предизвикани и вети дека ќе обезбедат „неопходна помош таму каде што е потребно“.

Virtus.Pro се главните фаворити помеѓу тимовите.

WESG APAC Finals ќе се состои од 16 екипи, утврдени преку повеќе национални и регионални квалификации. Virtus.pro, победникот во квалификациите за Централна Азија, ќе биде силно фаворизиран да обезбеди една од двете места на главниот настан на WESG што ќе се одржи во Макао, особено по повлекувањата на кинеското дуо TYLOO и ViCi, кои ќе биде заменети со OneThree и Invictus.

Тимовите за настанот во Макао се следните:

Kazakhstan Virtus.pro

China R-Stars

Singapore dream[S]cape

Australia Ground Zero

India Global

Korea ikarus

Asia Yalla

Japan Absolute

CIS Syman

China Invictus

China OneThree

Thailand Lucid Dream

Jordan og3od

India BL4ZE

Jordan Camel Riders

Mongolia AUGUST 

Дали ќе се оствари очекуваното или пак ќе бидеме разочараните од фаворизираните тимови? Кои се вашите коментари и мислења?

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ