ESPORTS.MK

Втор трофеј за Team Elephant за помалку од еден месец

Втор трофеј за Team Elephant за помалку од еден месец
декември 13
14:48 2020

Супертимот од Кинескиот регионт Team Elephant предводен од Xu “fy” Linsen, со иновативни стратегии се најдоа на првото место на OGA Dota PIT Season 4 за регионот на Кина и освоија $37,521, со што за овој тим ова наголема победа до сега.

Патот до финалето и до победа беше тежок за Team Elephant со натпревари против LGD, EHOME и Royal Never Give Up во плејоф фазата.

Со овој трофеј може да се каже дека Team Elephant завземаат замав на Дота сцената со тоа што ова им е втор трофеј од вкупно четирите турнири во кои што имаат играно, но сепак вистинската моќ на овој тим ќе може да ја видиме само кога ќе играат против тимовите во Европа, што во моментот е невозможно.

Распределбата на наградниот фонд беше следна:

  1. Team Elephant – $37,521
  2. PSG.LGD – $19,494
  3. EHOME – $10,494
  4. Vici Gaming – $7,497
 

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ

ПАРТНЕРИ НА ESPORTS.MK