ESPORTS.MK

TenZ се откажа од професионалното играње

TenZ се откажа од професионалното играње
јануари 13
09:23 2021

Cloud9 звездата Tyson “TenZ” Ngo објави дека официјално се повлекува од професионалното играње за да се посвети на стримањето.

Откако TenZ се приклучи на Cloud9 Blue тимот во VALORANT, тој значително ја зголеми својата публика на сите платформи. Но не играњето на лан турнири поради ситуацијата со пандемијата, дефинитивно влијаеше на неговата мотивација.

Во соопштението тој објави:

2020та година беше одлична за мене, тоа беше годината во која јас се изградив. Но кон крајот на 2020та во тимот се јавија некои проблеми и ние не игравме на ниво на кое се посакувавме.

TenZ официјално го напушти тимот на Cloud9 Blue и се приклучи на Cloud9 стриминг тимот.

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ

ПРИЈАТЕЛИ НА ESPORTS.MK