ESPORTS.MK

Tencent објави дека наскоро ќе има PUBG Mobile Esports Awards 2020

Tencent објави дека наскоро ќе има PUBG Mobile Esports Awards 2020
јули 16
22:14 2020

Фановите на PUBG Mobile ќе имаат можност наскоро да гласаат за своите омилени про-играчи, објави денес Tencent. PUBG Mobile Esports Awards 2020 „започнува наскоро“, но не беа откриени други детали.

Во минатото, Tencent пробува нови активности и можност за играта. Ова ги вклучува и играчите од PUBG Mobile Club Open (PMCO) Spring Split 2019 и PUBG Mobile Star Challenge (PMSC) 2019.

Не е јасно како ќе се структурираат првите награди за PUBG Mobile Esports или кои ќе бидат категориите.

Оваа година беше голема за PUBG Mobile Esports откако беа воведени професионални и светски лиги. Целата година има награден фонд од над 5 милиони долари.

 

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ