ESPORTS.MK

Tag "lol"

Abbedagge официјално е новиот мид лејнер за 100 Thieves

    Abbedagge официјално е новиот мид лејнер за 100 Thieves

Schalke 04 Esports објави дека Felix “Abbedagge” Braun ќе ја продолжи својата кариера во Северна Америка каде ќе игра во LCS-лигата за 100 Thieves, а наместо него во првиот тим

Прочитај ја цела објава

Највлијателните игри за првиот квартал за 2021 година

    Највлијателните игри за првиот квартал за 2021 година

Највлијателните PC игри за првиот четврт за 2021 година се: League of Legends, Counter Strike: Global Offensive и Fortnite додека ковид-19 полисите продолжуваат да ги вознемируваат рангирањата. Уште еднаш, League

Прочитај ја цела објава

Оргиналните магии на Jinx биле замислени како за ranged Udyr?

    Оргиналните магии на Jinx биле замислени како за ranged Udyr?

Главниот дизајнер за шампиони на League of Legends, August Browning, објасни и раскажа за тоа како првата верзија на магиите на Jinx изгледале во нивниот зародиш, а тие дефинитивно имаа

Прочитај ја цела објава

Riot Games ги открива своите еспорт планови за Valorant, Wild Rift и Teamfight Tactics

    Riot Games ги открива своите еспорт планови за Valorant, Wild Rift и Teamfight Tactics

Од Riot Games потврдуваат дека League of Legends: Wild Rift, ќе има конечно свој и воопшто прв глобален еспорт турнир во последната четвртина од 2021 година. Објавата се обелодени за

Прочитај ја цела објава

Како да гледате MSI 2021

    Како да гледате MSI 2021

Првиот меѓународен настан во League of Legends за оваа година започнува со Mid-Season Invitational во Reykjavík, Исланд на 6 мај.

Прочитај ја цела објава

Извори: G2 го потпишаа Nelson Sng како нов стратешки тренер за Летниот сплит на LEC за 2021 година

    Извори: G2 го потпишаа Nelson Sng како нов стратешки тренер за Летниот сплит на LEC за 2021 година

G2 Esports ќе ги преземе услугите на Nelson Sng за да ги зајакне своите играчи за Летниот сплит на LEC

Прочитај ја цела објава

100 Thieves го заменија нивниот главен тренер Zikz со Reapered кој е поранешниот тренер на Cloud9

    100 Thieves го заменија нивниот главен тренер Zikz со Reapered кој е поранешниот тренер на Cloud9

По три сезони, 100 Thieves ќе одат во нов правец со својот тренерски штаб на League of Legends. Организацијата се

Прочитај ја цела објава

Cloud9 го победи Team Liquid во 2021 LCS Mid-Season Showdown и обезбедија место во Mid-Season Invitational

    Cloud9 го победи Team Liquid во 2021 LCS Mid-Season Showdown и обезбедија место во Mid-Season Invitational

Овој сплит беше полн со многу неочекувани работи, како пензионирање на важни играчи, како и многу нови играчи се покажаа

Прочитај ја цела објава

MAD Lions vs Rogue постави нов рекорд на гледаност во Пролетниот сплит на LEC 2021

    MAD Lions vs Rogue постави нов рекорд на гледаност во Пролетниот сплит на LEC 2021

После еден од најнезаборавните и драматични завршетоци на Пролетниот сплит на LEC, ретко кој имал време да размисли за гледаноста

Прочитај ја цела објава

Се што треба да знаете за 2021 Mid-Season Invitational

    Се што треба да знаете за 2021 Mid-Season Invitational

Оваа година MSI еволуира во поинтересен формат. MSI се врати по пауза од една година. Но, овој пат има повеќе

Прочитај ја цела објава

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ

ПРИЈАТЕЛИ НА ESPORTS.MK