ESPORTS.MK

Tag "CSGO"

Најава за Првата Македонска Еспорт Лига

    Најава за Првата Македонска Еспорт Лига

Македонската Еспорт Федерација го најави почетокот на новата сезона од Првата Македонска Еспорт Лига, која ќе се одржи со почеток во Април и ќе трае се до Јуни. Македонските еспортисти

Прочитај ја цела објава

Македонија е Светски Шампион во Counter-Strike: Global Offensive!

    Македонија е Светски Шампион во Counter-Strike: Global Offensive!

Леле, што направивме?? Денес е голем ден за еспортот во Македонија! Нашите представници на Светското првенство во Ејлат, Израел го освоија првото место во Counter-Strike: Global Offensive! Ова е најголем

Прочитај ја цела објава

BLUEJAYS и 0to100 се наши претставници на CEE Champions 2021

    BLUEJAYS и 0to100 се наши претставници на CEE Champions 2021

Покрај екипата на BLUEJAYS, тимот на 0to100 (ex-PORTUGAL) го обезбеди второто место за да ја претставува Македонија на CEE Champions 2021. На 25-ти септември со почеток во 15:00 часот започна

Прочитај ја цела објава

Почнуваат регионалните квалификации за СП, први противници ни се Албанија и Косово

    Почнуваат регионалните квалификации за СП, први противници ни се Албанија и Косово

По големиот успех што го постигнавме како држава на Европскиот Куп на Нации каде го освоивме првото место во Counter Strike: Global Offensive со нашата репрезентација, и со освоеното солидно

Прочитај ја цела објава

Интервју со Јане „aidKiT“ Апостолоски од AIRLYA и македонски репрезентативец

    Интервју со Јане „aidKiT“ Апостолоски од AIRLYA и македонски репрезентативец

После одличната игра на Европскиот Куп на Нации, седнавме со Јане „aidKiT“ Апостолоски и поразговаравме за нивниот настап на европското

Прочитај ја цела објава

Na’Vi го освоија Intel Extreme Master Cologne 2021

    Na’Vi го освоија Intel Extreme Master Cologne 2021

Natus Vincere ги победија G2 Esports 3-0 во големото финале и се освојувачи на Intel Extreme Master Cologne 2021. Финалето

Прочитај ја цела објава

Тимот на Good Game стана наша репрезентација во CSGO

    Тимот на Good Game стана наша репрезентација во CSGO

Со крајот од овогодишната Прва Македонска Еспорт Лига во CS:GO го добиваме и нашиот шампион во CS:GO што ќе игра

Прочитај ја цела објава

Највлијателните игри за првиот квартал за 2021 година

    Највлијателните игри за првиот квартал за 2021 година

Највлијателните PC игри за првиот четврт за 2021 година се: League of Legends, Counter Strike: Global Offensive и Fortnite додека

Прочитај ја цела објава

Cloud9 го распушти својот CS:GO тим

    Cloud9 го распушти својот CS:GO тим

Американската организација, Cloud9, во официјално соопштение изјави дека тимот во CS:GO го повлекува од сите натпреварувања. Cloud9 минатион септември го

Прочитај ја цела објава

Дали сте спремни за Esport Adria Izazov?

    Дали сте спремни за Esport Adria Izazov?

Esport Adria го објави нивниот проект “Izazov” на кој ќе можат да учествуваат играчи од целиот регион вклучувајќи ја и

Прочитај ја цела објава

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ