ESPORTS.MK

Tag "еспорт"

На игрите им требаат повеќе улоги за луѓето со попречености

    На игрите им требаат повеќе улоги за луѓето со попречености

За многу играчи со попреченост, може да постои одреден степен на вина доколку одберат неостижна класа или улога за игра, а со тоа да го сопнуваат и да го успоруваат

Прочитај ја цела објава

IESF ја објави својата глобална програма за 2021 година

    IESF ја објави својата глобална програма за 2021 година

Интернационалната Еспорт Федерација, во која член е Македонската Еспорт Федерација, го објави својот распоред на глобални настани за 2021 година каде што ја сочинуваат пет значајни програмски категории со повеќе

Прочитај ја цела објава

Еспортот во едукацијата

    Еспортот во едукацијата

Од месец во месец се повеќе можеме да забележиме придобивки и разни успеси во кариерите на луѓето што успешно ги вплотиле видео игрите и еспортот во едукацијата. Ако ги разгледате

Прочитај ја цела објава

Еспортот повторно како рамноправен спорт на Азиските Игри во 2022 година

    Еспортот повторно како рамноправен спорт на Азиските Игри во 2022 година

Азиската Федерација за Електронски Спорт (АФЕС) со гордост објавува дека Организацискиот Комитет на Азиските Игри на Хангжу и Кинескиот Олимписки Комитет (КОК) предлагаат вклучување на еспортот на Азиските Игри во

Прочитај ја цела објава

Македонија е победник на Европскиот куп на нации во League of Legends

    Македонија е победник на Европскиот куп на нации во League of Legends

Денеска беше одржано финалето помеѓу Македонија и Израел во League of Legends на Европскиот куп на нации, а Македонија со

Прочитај ја цела објава

Нов Зеланд го официјализираше еспортот

    Нов Зеланд го официјализираше еспортот

Еспортот официјално е признаен како национална спортска организација (НСО) бидејќи како што велат од таму, забележан е пад на профитот

Прочитај ја цела објава

ИЕСФ ќе обучува интернационални еспорт судии

    ИЕСФ ќе обучува интернационални еспорт судии

Интернационалната Еспорт Федерација (ИЕСФ) со задоволство не известува дека Интернационалната Еспорт Академија за Судии е спремна да биде целосно во

Прочитај ја цела објава

Топ еспорт игри 2020: кои наслови се најголемите во компетaтивниот гејминг

    Топ еспорт игри 2020: кои наслови се најголемите во компетaтивниот гејминг

Преглед на најдобрите еспорт игри и што точно ги прави најуспешни Компетативниот гејминг е популарен избор за релаксација минативе декади,

Прочитај ја цела објава

Колку и како може психологијата да помогне на добрите да станат најдобри?!

    Колку и како може психологијата да помогне на добрите да станат најдобри?!

Надигрувањето во највисоките нивоа на спортот не е само работа на телото, туку и на самиот ум. Со години, психолозите

Прочитај ја цела објава

Топ 10 Е-Спортови според Total Prize Pool

    Топ 10 Е-Спортови според Total Prize Pool

Старата 2019 година беше неверојатна за еспортот како екосистем кој доживеа раст имајќи преку 4000 натпревари кои вкупно вредеа 211м

Прочитај ја цела објава

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ

ПРИЈАТЕЛИ НА ESPORTS.MK