ESPORTS.MK

Се што треба да знаете за PUBG Mobile Club Open есенскиот сплит 2020 година

Се што треба да знаете за PUBG Mobile Club Open есенскиот сплит 2020 година
јули 22
19:57 2020

Есенскиот сплит на PUBG Mobile Club Open (PMCO) започна за различни региони низ целиот свет. Натпреварот е за полупрофесионални тимови каде што најдобрите ќе напредуваат во различни Про Лиги или Светска лига. Оттука, екипите ќе имаат шанса да продолжат на Светското првенство во мобилниот гејминг PUBG 2020 година.

PMCO е најниско ниво во хиерархијата на натпревари на PUBG Mobile. Турнирот се карактеризираат отворени квалификации во играта. Екипите можат да одиграат до 32 натпревари на овие, со првите два натпревари на секоја мапа (Ерангел, Мирамар, Санхок и Викенди), земени во предвид за конечниот ранг. Врвните тимови ќе преминат во групната фаза PMCO од нивните региони.

Еве го целиот распоред за падот на PMCO 2020 година:

 • Qualification stage: July 17-27
 • Regional group stage: Aug. 2020
 • Regional semifinals: Aug. 2020
 • Regional finals: Sept. 2020

Точните датуми за овие фази ќе бидат откриени за различни региони по фазата на квалификации.

Еве ги различните PMCO кои ќе се одржат во есенскиот дел:

Америка 

Има три PMCO во регионот на Америка. Врвните екипи од нив ќе напредуваат во PUBG Mobile Pro League (PMPL) Америка.

PMPL ќе биде LAN настан ако пандемијата на коронавирус дозволува тоа да се случи.

Еве три PMCO во регионот на Америка:

 • PMCO Latin America
 • PMCO North America
 • PMCO Brazil

Европа

Ќе има четири PMCO во европскиот регион. Врвните екипи од нив ќе се квалификуваат за одвоено финале на PMCO Европа. Последното финале на сплитот во Европа се игра на интернет.

Најдобрите тимови од финалето во Европа директно ќе се квалификуваат во Светската лига во PUBG Mobile (PMWL).

Еве ги четирите PMCO во европскиот регион:

 • PMCO Europe qualifier
 • PMCO CIS
 • PMCO Germany
 • PMCO Turkey

Блискиот исток и Африка

Е има три PMCO во регионот на Блискиот исток и Африка. Врвните екипи од овие ќе се квалификуваат во финалето на PMCO, каде најдобрите ќе напредуваат во PMWL.

Еве ги трите PMCO во регионот на Блискиот исток и Африка:

 • PMCO Middle East and Africa qualifier
 • PMCO Iraq
 • PMCO Saudi Arabia

Јужна Азија

Има три PMCO во регионот на Јужна Азија. Врвните екипи од овие ќе се квалификуваат во PMPL Јужна Азија каде најдобрите ќе напредуваат во Светската лига.

Еве ги трите PMCO во регионот на Јужна Азија:

 • PMCO South Asia
 • PMCO India
 • PMCO Pakistan
Во пролетниот сплит, PMCO Пакистан беше создаден на посебен регион каде победникот директно се квалификуваше за PMWL наместо PMPL Јужна Азија. Нешто слично може да се случи овој сплит.

PMCO Пакистан, исто така, виси во рамнотежа откако PUBG Mobile беше привремено забранетa во Пакистан. Според Пакистанската телекомуникациска агенција, играта носи негативно влијание врз физичкото и психолошкото здравје на децата. Останува да се види дали натпреварот ќе се случи во земјата или не.

Други PMCO

PMCO Wildcard: Овој PMCO ќе содржи региони кои не се вклучени во споменатите. Победникот директно ќе се квалификува во Светската лига.

PMCO SEA Wildcard: Овој PMCO е наменет за регионот на Југоисточна Азија. Во претходниот сплит, врвни екипи од овде се квалификуваа за PMPL Југоисточна Азија. Истото ќе се случи и овој пат.

 

 

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ