ESPORTS.MK

Royal Never Give Up се победници на MSI 2021

Royal Never Give Up се победници на MSI 2021
мај 27
19:35 2021

Шампионот во LPL лигата Royal Never Give Up го победи актуелниот светски шампион DWG KIA во решавачкиот петти натпревар од големото финале на MSI 2021, со што на Кина и донесе нова голема меѓународна титула.

Како што можеше да се очекува во финалето на MSI 2021, ги гледавме двата најголеми фаворити на турнирот, а тоа се Royal Never Give Up и DWG KIA. Двете екипи доминираа за време на групната фаза на шампионатот и борбата за титулата што се одвиваше беше жестока во која видовме дури и еден пентакил, а на крајот Royal Never Give Up успеа да стигне до својата втора MSI титула .

Само финалето го одбележаа играчите на ADC позицијата кои наизменично ги водеа своите тимови до победата. Младиот Chen „GALA“ Wei покажа дека прерасна во вистинска ѕвезда и на крајот беше прогласен за MVP играч на финалето, и секако во текот на самото финалето имаше огромна поддршка од ветеранот Shi „Ming“ Senming, еден од двајцата играчи кои играа за RNG и 2018 година. Покрај Ming, тука беше и Li „Xiaohu“ Yuanhao, поранешен мид лејнер, а сега врвен топ лејнер за кој многумина сметаа дека негово време помина, но успеа да се навикне на новата позиција и да покаже дека има уште сила да игра на највисоко ниво.

Двапати RNG водеше и двапати DWG успеа да израмни. Интересно, GALA играше Kai’Sa на сите пет натпревари, која DWG упорно ја остави за да се фокусира на други забрани. Од друга страна, Jang „GhosT“ Yongjun изгледаше најдобро на Tristana, со која ја направи претходно споменатата пента во третиот натпревар.

За жал, решавачкиот петти натпревар не ја донесе посакуваната возбуда затоа што RNG го победи DWG со 27-9 за 27 минути игра. Иако Heo „ShowMaker“ Su играше одлично во текот на целиот турнир, ниту тој не можеше да ја спречи катастрофата што ги снајде DWG KIA во таа игра, и сè започна со дискутабилна игра на бот лејнот, што беше слаба точка на тимот во неколку наврати за време на турнирот.

 

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ