ESPORTS.MK

RNG го победи PSG Talon и се квалификува во финалето на MSI 2021

RNG го победи PSG Talon и се квалификува во финалето на MSI 2021
мај 22
14:03 2021

PSG Talon беше достоен противник, но не можеше да го запре првопласираниот тим од LPL во добивањето на едното финално место во последната конфронтација на MSI 2021.

Серија започна со најдолгата игра на MSI досега, во која RNG оствари некарактеристично несигурна победа. RNG има најкратко просечно време на игра од четворицата учесници во нокаут-фазата со 28,6 минути, според Oracle’s Elixir. Но, во оваа прва игра се виде како се борат да ги финишираат работите откако после успешната рана игра, почнаа проблеми кои доведоа до бројни несогласувања околу обезбедување на клучните објективи. Вториот натпревар се одвиваше по патот на PSG со релативно брз 30-минутен гејм со кој управуваше примателот на поголемиот дел од златото, Dogo на Tristana. Завршувајќи ја играта со KDA од 18, тој постигна еден од своите најдобри досегашни настани на турнирот за да ја израмни серијата на 1: 1.

Третиот натпревар уште еднаш тргна по патот на RNG, а четвртата игра беше можеби најтешката битка од серијата. Врвните моменти го вклучуваат Dogo, уште еднаш на Tristana, кој за малку ќе успееше да направи соло пентакил за да ја сврти тимската борба околу Баронот. За жал, сепак, тоа не беше доволно доволно за PSG Talon да стане првиот претставник на PCS што стигнал во финале на меѓународен настан.

Иако PSG Talon сега ќе се врати од MSI 2021 со празни раце, тие секако оставија силен впечаток на меѓународната LoL сцена. Особено, супортот Kaiwing и мид лејндерот Maple ќе бидат играчите на организацијата што треба да ги следат доколку се пласираат на Светското првенство оваа година. Со тоа што Dogo ќе се врати да игра за Beyond Gaming сега кога нивниот настап на MSI заврши, тој останува уште еден играч на кој треба да се обрне внимание во сезоната бидејќи силниот, сигурен и што е најважно младиот ADC е вреден играч за секој тим со отворен слот за увоз.

RNG сега ќе го чека победникот од натпреварот помеѓу DWG KIA и MAD Lions во финалето. Идеално за RNG, би било DWG KIA да се квалификува бидејќи DWG KIA е единствениот тим што остана на турнирот кој сè уште не го победил RNG. Единствените две загуби на DWG во rumble фазата дојдоа од претставниците на LPL.

 

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ