ESPORTS.MK

Riot ќе го објави првиот роман сместен во светот на Runeterra, насловен како Ruination

Riot ќе го објави првиот роман сместен во светот на Runeterra, насловен како Ruination
март 23
02:07 2022

Riot Games откри нов роман сместен во светот на Runeterra, насловен Ruination. Во претстојниот роман, фановите на League of Legends ќе можат да ја искусат приказната за Руинираниот крал и островите во сенка на еден поинаков начин.

Романот се очекува да излезе кон крајот на оваа година, а автор ќе биде Anthony Reynolds. Reynolds претходно работеше со Riot на новелата Garen: First Shield, која беше објавена во 2020 година. Тој исто така е автор на книги чија приказна се одвива во универзумот на Warhammer 40.000.

Приказната за романот Ruination ќе ја следи Kalista додека таа бара противотров за да ја излечи отруената кралица Isolde. „Ruination е досега не кажаната приказна за кралот Viego и неговиот генерал Kalista“, според издавачот на книгата, Orbit Books. „Тоа е епска приказна за магијата, војната, одмаздата и екстремите до кои ќе одиме за оние што ги сакаме“.

Од приказни во играта, како што е минатогодишниот настан Sentinels of Light до медиумски парчиња од трета страна, како што е играта Ruined King објавена од Riot Forge, приказната на League’s Ruination е централен дел од легендата на играта од почетокот на 2021 година. Додатоците на шампионите како што се Viego, Gwen, Akshan и други само помогнаа да се зајакнат основите на другите шампиони во универзумот на LoL кои биле поврзани со островите во сенка, како што е Kalista.

Ruination треба да биде објавен во САД и Велика Британија во септември 2022 година. Ќе бидат објавени и аудио книга и електронска верзија на романот.

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ