ESPORTS.MK

Riot го откри новиот LoL херој Gwen

Riot го откри новиот LoL херој Gwen
март 27
11:39 2021

Riot Games штотуку ја претставија Gwen како следен лик што се приклучува на растечкиот список на шампиони во League of Legends – и таа е подготвена да сошие неколку победи за својот тим на Summoner’s Rift. Но, навивачите на Лигата, исто така, добија мала презентација за  способностите на Gwen во еден клип кој беше објавен денес.

The Hallowed Seamstress е создадена од Isolde, која била сопруга на Viego the Ruined King во лорот на Runeterra. Gwen e убава направена кукла која долго време беше заборавена по смртта на Isolde, но оживеа откако се изгуби во Црната магла.

Иако сè уште не е потврдено, по борбата со топ лејнерите, можеме да заклучиме дека новиот херој ќе биде топ-лејнер, како и дека ќе има магија што му овозможува да биде имун на CC (Crowd control).

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ

ПРИЈАТЕЛИ НА ESPORTS.MK