ESPORTS.MK

Резултати и пласман за првата недела PMWL East season zero плус 16-те екипи кои се пласираа во Супер викендот

Резултати и пласман за првата недела PMWL East season zero плус 16-те екипи кои се пласираа во Супер викендот
јули 16
22:28 2020

Играњето во лигата е поделено во две фази: работни денови и супер викенд. Екипите ќе се натпреваруваат во вторник и среда за да се пласираат на Супер викендот.

Супер викендот од 16 екипи ќе се одржи во петок, сабота и недела. Резултатите од Супер викендот ќе одлучат кои екипи ќе продолжат во финалето на Светската лига.

Еве го вкупниот ранг во првите денови на PMWL East. Деновиве настапот заврши со 16-те најдобри екипи што се пласираа во недела еден супер викенд.

Еве ги 16-те квалификувани тимови за првиот Супер викенд:

 • Orange Rock Esports
 • Bigetron Red Aliens
 • BOX Gaming
 • NoChance Team
 • Valdus The Murder
 • Yoodo Gank
 • GXR Celtz
 • RRQ Athena
 • King of Gamers Club
 • Megastars
 • SyngerGE
 • TSM-Entity
 • Team Secret
 • Team IND
 • T1
 • Reject Scarlet

Тимовите ќе одиграат вкупно 15 натпревари помеѓу 17 и 19 јули, при што се играат пет натпревари на ден. Сите натпревари ќе бидат прикажани во живо на каналот PUBG Mobile Esports на YouTube со почеток во 14:00 часот.

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ