ESPORTS.MK

PUBG Mobile во соработка со Mountain Dew

PUBG Mobile во соработка со Mountain Dew
септември 27
19:00 2020

Автомати за Mountain Dew доаѓаат во PUBG Mobile како дел од соработката помеѓу брендот за безалкохолни пијалоци и играта. Додадени се и падобран и маичка на DEW во играта.

Овие автомати, кои исто така се нарекуваат „Станици за гориво“, ќе бидат расфрлани низ новата Ерангел. Играчите можат да пристапат до овие машини за да добијат возбудливи итеми и конзерви од планинска роса. Овие конзерви не заземаат простор во вашиот инвентар и може да се заменат за падобранот или маичката DEW, како и други награди во менито со настани во играта.

Ова не е првпат Mountain Dew и PUBG Mobile да објават партнерство. Брендот за безалкохолни пијалоци претходно беше официјален пијалок на PUBG Mobile Pro League (PMPL) и Светската лига (PMWL). Исто така, ќе го спонзорира глобалниот шампионат на мобилни телефони PUBG (PMGC) вреден 2 милиони долари, што ќе започне кон крајот на ноември.

„Воодушевени сме што ги обединуваме силите со PUBG Mobile и ќе се вклучиме во голема мера со љубителите на еспортот“
, рече Pat O’Toole, потпретседател за маркетинг и иновации во PepsiCo Global Beverages.

Оваа глобална соработка воспоставува ново поглавје во иновациите во игрите и ги поттикнува нашите ветувања да ги активираме следните генерации на ентузијасти во спортот со невидени активации.

 

 

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ

ПАРТНЕРИ НА ESPORTS.MK