ESPORTS.MK

Прва Македонска Еспорт Лига во Dota 2

Прва Македонска Еспорт Лига во Dota 2
мај 05
13:03 2022

Македонската Еспорт Федерација ја организира Прва Македонска Еспорт Лига во Dota 2.

Регуларниот дел од лигата се состои од седум кола. Официјлано лигата започнува со отворените квалификации на 08-ми мај 2022 година, а осумте најдобри тимови ќе имаат шанса да се натпреваруваат во регуларниот дел и плејоф-от од лигата каде што победничкиот тим ќе ја претставува нашата држава на Европското првенство.

Пријавите за отворените квалификации се затвараат на 07-ми мај во 16:00 часот а натпреварите ќе се одиграат на 08-ми мај со почеток во 16:00 часот. Доколку сакате да ја пријавите вашата екипа и сакате да сте дел од официјалните натпреварувања, тоа можете да го направите со клик ОВДЕ.

Пренос од отворените квалификации ќе нема, но, регуларниот дел како и плејоф-от ќе биде пренесуван во целост на каналот на МЕСФ.

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ