ESPORTS.MK

Пред 20 години излезе Counter-Strike 1.0

Пред 20 години излезе Counter-Strike 1.0
ноември 11
16:45 2020

На 9-ти Ноември оваа година една од најлегендарните видео игри, Counter-Strike, беше издадена како мод за Half-Life програмиран од Minh Lee и Jess Cliffe.

Оваа легендарна игра го има врежано својот идентитет во еспорт светот и беше една од игрите поради кои еспортот стана мејнстрим низ целиот свет.

Последното издание, Counter Strike: Global Offensive, беше издадено во 2012 година и беше многу популарно победувајќи ги сите конкуренти на гејминг сцената. Моментално играта е една од најиграните игри како во професионалниот гејминг така и во аматерскиот.

Дозволете да го прославиме 20-тиот роденден од нашата омилена FPS игра. Многумина од нас пораснаа играјќи ја оваа игра и многу ни е мило за успехот што го достигнува еспортот во оваа игра.

 

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ

ПАРТНЕРИ НА ESPORTS.MK