ESPORTS.MK

Победниците на PUBG Mobile World League East и West и екипите кои одат во финале

Победниците на PUBG Mobile World League East и West и екипите кои одат во финале
август 03
20:18 2020

Loops Esports се пласираа на првото место на PUBG Mobile World League (PMWL) season zero. Бразилскиот тим со оваа победа освио 50.000 долари.

Loops Esports доминираа во западниот PMWL. И покрај тоа што тимот беше казнет со 44 поени минатата недела, бидејќи намерно не се занимаваше со Team Queso, Loops Esports сепак успеа да собере неверојатни 544 поени. Тие се 77 бода предност од второпласираниот Wildcard Gaming.

Cloud9 беше единствената екипа во расправа за отстранување на Loops од врвот на табелата за рангирање пред последниот Супер викенд. Тимот, сепак, не успеа да се квалификува за овој Супер викенд и испушти  15 натпревари. Сепак, тие се најдоа на шестото место.

Тие ќе го анализираат она што им претстои лошо во рамките на натпреварите во текот на работните денови од третата недела пред финалето од 6 до 9 август. Wildcard Gaming, дојде на второто место и ќе добие 25.000 долари. Тимот доби четири чикени, заедно со 189 убиства.

Еве го генералниот пласман за одигрувањето во лигата на PMWL West season zero. Најдобрите 16 екипи ќе се натпреваруваат во финалето на 6 до 9 август.

Bigetron Red Aliens ја освоија лигашката фаза од 425.000 американски долари PUBG Mobile World League (PMWL) East. Со оваа победа, одбрамбените светски шампиони имаат џеб од 50.000 американски долари.

Bigetron Red Aliens се најдоследниот тим на PMWL East. Во трите Супер викенди, тимот доби пет чикени  со пилешко заедно со 223 убиства. Ова ги придвижи на врвот на табелата со 522 поени, 12 предност пред  BOX Gaming.

Виетнамскиот тим BOX Gaming постави изненадувачки настап во лигата и се најде на второто место, товари 25.000 долари. Тимот обезбеди шест вечера со пилешко, најмногу од кој било тим во фазата на лига. Тие ќе бараат да го продолжат овој интензитет во финалето следниот викенд.

Двата најголеми региони во PMWL беа Југоисточна Азија и Јужна Азија, испраќајќи осум и седум екипи, соодветно.TSM-Entity постави најдобри перформанси од Јужна Азија. Индискиот тим се најде на шестото место со четири чикени со 185 убиства.

Сепак, тие имаа ужасен налет во почетните недели од лигата и само што се вратија во форма во изминатите неколку дена. TSM-Entity ќе биде тим што треба да внимава во финалето.

Еве го генералниот пласман за Супер викендот на играта на PMWL East лигата.Најдобрите 16 екипи ќе се натпреваруваат во финалето на 6 до 9 август.

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ