ESPORTS.MK

Партнерство помеѓу Etihad Airways и Team Nigma

Партнерство помеѓу Etihad Airways и Team Nigma
април 26
18:56 2021

Team Nigma е прв еспорт тим што ќе биде спонзориран од една од најголемите авио компании во светот.

Тимот кој што е основан во 2019 година од поранешните играчи на Team Liquid, односно победниците на The Internacional 2017, Team Nigma, објавија пред одредено време дека локациски се префлија во Abu Dhabi и влегоа во пратнерство со Abu Dhabi Gaming (AD Gaming).

Денеска пак објавија дека националната авио компанија на United Arabian Emirates, Etihad Airways, се новиот главен спонзор на овој тим, што се вклопува во плановите на тимот да станат главно лице на е-спортс индустријата во Емиратите.

Ова е прво спонзорство на Etihad Airways во еспорт индустријата, но затоа се спонзори на големи спортски клубови и брендови, како фудбалскиот клуб Manchester City и Formula 1 Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix.

Потпретседателот од секторот за бренд, спонзорства и маркетинг на Etihad Airways, Amina Taher, го изјави следното:

The gaming industry is rapidly gaining prominence, and in line with Abu Dhabi’s investment in the industry, Etihad is proud to lead the way and be the first major global airline to partner with an esports team. This is another proof point of our industry leading approach to sports sponsorships

Со ова партнерство, Team Nigma ќе имаат голема подршка во нивните идни предизвици.

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ