ESPORTS.MK

Ова е најновиот пласман на тимовите во летниот сплит на LCS 2021

Ова е најновиот пласман на тимовите во летниот сплит на LCS 2021
јули 17
17:56 2021

LCS се врати со некои промени во форматот.

Riot верува дека овие промени, во комбинација со „ремонт“ на аматерскиот екосистем, ќе помогнат да се развие Северна Американскиот регион во конкурентен регион во областа на LoL.

Регуларната сезона е проширена на пет натпревари на ден, три дена во неделата. Наместо вообичаените пролетни и летни сезони, сплитовите сега се комбинираат за да го одлучат шампионот на крајот на летото во LCS.

Ова значи дека на резултатите од пролетниот сплит во 2021 година се надоврзуваат резултатите од летниот сплит. Регуларната сезона започна со пократок пролетен сплит во јануари, кој се состоеше од double round-robin во период од шест недели.

Летниот сплит, сепак, е троен round-robin во текот на девет недели, давајќи им можност на тимовите да „се искачат на врвот“ во LCS. На крајот, трите најдобри екипи во LCS ќе се пласираат на Светското првенство.

Еве го пласманот на тимовите во летниот сплит на LCS 2021:

Позиција Тим Резултат
1100 Thieves25-12
2TSM24-13
3Team Liquid23-14
4Evil Geniuses22-15
5Cloud922-15
5Dignitas19-18
7Immortals16-21
8FlyQuest13-24
9Golden Guardians11-26
10CLG10-27

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ