ESPORTS.MK

MSI 2021: Резултати и пласмани во групната фаза

MSI 2021: Резултати и пласмани во групната фаза
мај 09
15:21 2021

Mid-Season Invitational се врати по пауза од една година. Овој пат, 11 League of Legends тимови што претставуваат 11 региони ќе се борат во Reykjavík, Исланд за слава и нешто што парите не можат да го купат – дополнителен слот на Светското првенство.

На првиот меѓународен настан годинава ќе учествуваат екипи како DWG KIA, кои доаѓаат јако по освојувањето на Светското првенство во 2020 година со еден од најдоминантните тимови во историјата и Royal Never Give Up, кои се квалификуваа на турнирот откако ги победи FunPlus Phoenix, Top Esports и EDG.

Riot ја отфрлија плеј-ин фазата оваа година и ги поделија сите 11 региони на четири ранга врз основа на резултатите од последните две години на меѓународните турнири. Резултатот е три одделни групи.

Во групната фаза, Групите Б и Ц ќе играат best-of-one double round-robin, а групата А quadruple round-robin. Двете најдобри екипи од секоја група ќе се пласираат во следната фаза на турнирот.

Еве ги резултатите за групната фаза на MSI 2021.

Групна фаза

Резултати од Група А

ПозицијаТимПобеди Порази
1Royal Never Give Up40
2Unicorns of Love13
3Pentanet.GG13

Натпревари во Група А од шестти мај – до единаести мај)

Pentanet.GG 0:1Royal Never Give Up
Pentanet.GG 0:1Unicorns of Love
Pentanet.GG 0:1Royal Never Give Up
Unicorns of Love 0:1Royal Never Give Up
Unicorns of Love 0:1Royal Never Give Up
Pentanet.GG 1:0Unicorns of Love
Unicorns of Love 0:0Royal Never Give Up
Pentanet.GG 0:0Unicorns of Love
Pentanet.GG 0:0Royal Never Give Up
Unicorns of Love 0:0Royal Never Give Up
Pentanet.GG 0:0Unicorns of Love
Pentanet.GG 0:0Royal Never Give Up

Резултати од Група Б

ПозицијаТим
ПобедиПорази
1MAD Lions30
2PSG Talon21
3PaiN Gaming12
4İstanbul Wildcats03

Натпревари во Група Б од шестти мај – до единаести мај)

İstanbul Wildcats 0:1PaiN Gaming
MAD Lions 1:0PSG Talon
İstanbul Wildcats 0:1MAD Lions
PaiN Gaming 0:1PSG Talon
PaiN Gaming 0:1MAD Lions
İstanbul Wildcats 0:1PSG Talon
İstanbul Wildcats 0:0MAD Lions
PaiN Gaming 0:0PSG Talon
İstanbul Wildcats 0:0PSG Talon
PaiN Gaming 0:0MAD Lions
PaiN Gaming 0:0İstanbul Wildcats
PSG Talon 0:0MAD Lions

Резултати од Група Ц

ПозицијаТимПобедиПорази
1DWG KIA30
2Gillette Infinity12
3DetonatioN FocusMe12
4Cloud912

Натпревари во Група Ц од шестти мај – до единаести мај)

DWG KIA 1:0Cloud9
Gillette Infinity 1:0DetonatioN FocusMe
Gillette Infinity 0:1DWG KIA
DetonatioN FocusMe 1:0Cloud9
DetonatioN FocusMe 0:1DWG KIA
Gillette Infinity 0:1Cloud9
DWG KIA 0:0Cloud9
Gillette Infinity 0:0DetonatioN FocusMe
Gillette Infinity 0:0DWG KIA
DetonatioN FocusMe 0:0Cloud9
DetonatioN FocusMe 0:0DWG KIA
Gillette Infinity 0:0Cloud9

 

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ