ESPORTS.MK

MSI 2021: Досегашни резултати од Rumble фазата

MSI 2021: Досегашни резултати од Rumble фазата
мај 16
22:54 2021

Riot воведе нов формат за овогодинешниот MSI, давајќи им на екипите од League of Legends повеќе поттик за настап на меѓународната сцена со укинување на плеј-ин фазата и додавање на бонус награда за победникот.

Тука е групната фаза, во која учествуваа 11 екипи од 11 региони, каде имаше quadruple round-robin  во групата А и best-of-one double round-robin во групите Б и Ц. А потоа следуваат фазите rumble и нокаут.

Во rumble фазата, двата најдобри тима од секоја група ќе играат уште еден best-of-one double round-robin за да одлучат кои четири екипи ќе се пласираат во нокаут-фазата, каде ќе играат неколку BO5 натпревари за да се круниса шампионот на MSI 2021 година.

Еве ги досегашните резултатите од Rumble фазата на MSI 2021.

Моментален пласман на екипите

Позиција ТимПобедиПорази
1Royal Never Give Up40
2DWG KIA31
3MAD Lions31
4PSG Talon22
5Cloud914
6Pentanet.GG05

Натпревари во Rumble фазата

Петок, 14 Мај

ТимРезултатТим
DWG KIA0:1RNG
MAD Lions1:0Pentanet
PSG Talon0:1DWG KIA
RNG1:0Cloud9
PSG Talon1:0Pentanet
Cloud90:1MAD Lions

Сабота, 15 Мај 

ТимРезултатТим
Pentanet0:1RNG
DWG KIA1:0Cloud9
MAD Lions0:1RNG
Cloud90:1PSG Talon
Pentanet0:1DWG KIA
MAD Lions1:0PSG Talon

Недела, 16 Мај

ТимРезултатТим
Cloud91:0Pentanet
RNG0:1PSG Talon
DWG KIA1:0MAD Lions
RNG1:0Pentanet
Cloud90:1DWG KIA
PSG Talon1:0MAD Lions

Понеделник, 17 Мај

ТимРезултат Тим
PSG Talon0:0RNG
MAD Lions0:0DWG KIA
Cloud90:0RNG
Pentanet0:0MAD Lions
DWG KIA0:0PSG Talon
Pentanet0:0Cloud9

Вторник, 18 Мај

ТимРезултатТим
RNG0:0DWG KIA
Pentanet0:0PSG Talon
RNG0:0MAD Lions
PSG Talon0:0Cloud9
DWG KIA0:0Pentanet
MAD Lions0:0Cloud9

 

 

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ