ESPORTS.MK

mousesports го освои Flashpoint 3

mousesports го освои Flashpoint 3
мај 31
15:33 2021

Третата сезона од Flashpoint заврши а mousesports успеа да биде најуспешен тим од сите 16 најдобри тимови од Европа.

Flashpoint се врати со трета сезона од нивните CS:GO настани кој е дирекна конкуренција на ESL Pro League и BLAST Premier. Во оваа сезона имаше доволно драма што привлече голем број на гледачи и забава.

16 тимови од цела Европа се натпреваруваа вклучувајќи 11 поканети состави. Flashpoint 3 беше првиот чекор кон Stockholm Major кој ќе биде одржан во октомври 2021 година. Mousesports доминираа низ текот на целиот настан без да загубат мапа до самото финале против NiP, кои исто така имаа неазаборавен турнир.

Овој настан ќе биде запаметен по NiP/Anonymo сагата што се случи на самиот почеток од турнирот. Се надеваме дека наскоро настаните ќе се вратат во нормала и дека нема повеќе да се соочуваме со проблеми поради онлајн натпревари.

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ