ESPORTS.MK

МЕСФ ја најави шестата сезона од Прва Македонска Еспорт Лига

МЕСФ ја најави шестата сезона од Прва Македонска Еспорт Лига
мај 20
19:48 2021

Македонската Еспорт Федерација ни го соопшти почетокот на шестата сезона од Првата Македонска Еспорт Лига.

Во соопштението е најавено дека почнувајќи од 5. јуни па се до 5. јули ќе има вистинско еспорт возбудување каде што нашите најдобри клубови ќе се натпреваруваат за тоа кој да ја претставува нашата држава на следното Европско и Светско Првенство.

 

Оваа година лигата ќе биде одиграна онлајн, а насловите кои ќе ја сочинуваат се: Counter Strike: Global Offensive, DOTA 2, PES 2021 и Tekken 7.

Во лигата учествo ќе земат клубовите членки на Македонската Еспорт Федерација, а во наредниот период ќе биде објавено за можните квалификации и нивните услови за лигите како и останатите детали поврзани со истите.

ESPORTS.MK покрај медиумски партнер оваа година ќе биде и реализатор на официјалните македонски еспорт лиги. Нашата екипа е спремна, дали сте и вие?

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ