ESPORTS.MK

Меѓународната Еспорт Федерација ги пушти регионалните квалификации за 12тото Светско Првенство

Меѓународната Еспорт Федерација ги пушти регионалните квалификации за 12тото Светско Првенство
октомври 02
15:04 2020

Меѓународната Еспорт Федерација (МЕФ) ги објави датумите за нивните регионални турнири за 12тото Светско Првентсво што ќе се одржи во Елиат, Израел.

Регионалните турнири ќе бидат одржани онлајн и тоа од 20ти Октомври па се до 20ти Ноември 2020 година. Финалистите од сите региони ќе имаат шанса да се борат на завршниот офлајн турнир во Елиат, Израел.

Сите турнири ќе бидат пренесувани на официјалните канали од МЕФ. Времето за мечевите ќе биде објавено наскоро на социјалните мрежи и на страницата од Светското Првенство.

Светското Првенство е водечко натпреварување на МЕФ, каде што играчите од различни страни на светот учестуваат на еден уникатен и диманичен турнир претставувајќи го нивното знаме и држава. Овој настан е еден од најголемите еспорт настани со учество на национални тимови за оваа година, а годинашното издание се очекува да биде најголемо до сега со највено учество на приближно 60 држави.

Домаќини на настанот оваа година се Израелската Еспорт Асоцијација и Светската унија на Макаби, кои соработуваат со Меѓународната Еспорт Федерација и градот Елиат за организирање на овој настан.

Им посакуваме среќа на нашите претставници, Team MOB (Dota 2), Стефан Глигоров (Tekken) и Иван Иванов (PES2020) во регионалните квалификации.

Во продолжение ги имате датумите за регионалните квалификации.

DOTA 2

Регион Датуми Слотови на Светското Првенство
Europe 21-22 Ноември 2020 3
South Asia 19 Ноември 2020 1
Southeast Asia 9-10 Ноември 2020 1
East Asia 11-12 Ноември 2020 1
CIS 14-18 Ноември 2020 1
South America 23 Октомври 2020 1
North & Central America 21 Октомври 2020 1
Southern Africa 26 Октомври 2020 1

EFOOTBALL PES

Регион Датуми Слотови на Светското Првенство
Europe 07 Ноември 2020 7
South Asia 28 Октомври 2020 1
Southeast Asia 27 Октомври 2020 1
East Asia 29 Октомври 2020 2
MENA & Cent. Asia 02 Ноември 2020 1
South America 31 Октомври 2020 1
North America 22 Октомври 2020 1
Central America 20 Ноември 2020 1
Southern Africa 25 Октомври 2020 1

TEKKEN

Регион Датуми Слотови на Светското Првенство
Europe 30 Октомври 2020 6
South Asia 06 Ноември 2020 1
Southeast Asia 04 Ноември 2020 1
East Asia 05 Ноември 2020 2
MENA & Cent. Asia 03 Ноември 2020 1
South America 01 Ноември 2020 1
North America 20 Октомври 2020 1
Central America 08 Ноември 2020 2
Southern Africa 25 Октомври 2020 1

 

 

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ

ПАРТНЕРИ НА ESPORTS.MK