ESPORTS.MK

LCS партнери со Центрите за крв во Америка да помогнат во борбата против COVID-19

LCS партнери со Центрите за крв во Америка да помогнат во борбата против COVID-19
март 03
19:41 2021

LCS ќе започне соработка со центрите за крв во Америка во обид да се бори против пандемијата COVID-19, објавија денес Riot Games.

На 5 март ќе започне кампањата„ First Blood saves “со BCA како наш официјален First blood партнер, рече Riot. „Во текот на целиот месец, ќе ги повикуваме членовите на LoL заедницата кои се опоравија од COVID-19 да донираат плазма на закрепнување во еден од 60+ независни центри за крв на BCA во САД.

CCP клучен сојузник во борбата против COVID-19, бидејќи плазмата содржи вредни антитела што се користат за лекување на пациенти хоспитализирани со вирусот“, се вели во соопштението на Лигата.

Дополнително, LCS откри дека фановите кои ја користат CCP веб-страницата за да се пријават за донација во плазма „ќе бидат наградени со откупни кодови за epic skin K/DA ALL OUT Kai’Sa“ како дел од кампањата на LCS.

Соопштението на лигата исто така ги извести навивачите да „очекуваат да видат повеќе информации за First blood saves lives на претстојните преноси“.

Нејасно е точно во колкав капацитет кампањата ќе биде дел од емитувањето на LCS во блиска иднина. Но, со оглед на тоа што организацијата соработува со лигата како нејзин „официјален First blood партнер“, навивачите може да очекуваат спонзорство околу првото убиство на секој натпревар.

Пролетниот сплит LCS 2021 ќе продолжи во петок, 5 март.

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ