ESPORTS.MK

Комисијата за интегритетот на еспортот издаде суспензии на 37 тренери поради користење на БАГ

Комисијата за интегритетот на еспортот издаде суспензии на 37 тренери поради користење на БАГ
септември 28
14:18 2020

Комисијата оваа постапка ја наведува како потребна и морална за долгорочниот успех и просперитет на CSGO.

Шокантните новости околу колку голем дел од тренери го имат користено овој спектаторски баг беа откриени денеска, односно тие објавија дека дури 37 тренери на професионални екипи го користеле буг-от во нивна корист и ним им се издадени суспензии од 4 месеци па се до 36 месеци во зависност од злоупотребата на багот.

Тие исто изјавија дека овие суспензии се со само 20% прегледани демо-а односно снимки од мечевите, и дека еспорт заедницата може само да очекува повеќе новости во скор период.

Едни од најпознатите тренери кои беа октриени на јавноста за користење на овој баг беа стариот тренер на Natus Vincere односно Sergey “⁠starix⁠” Ischuk кој самоволно изјави „дека тој знаел дека багот постои како што знаеле и голем број други тренери“.

Исто така и претходниот тренер на FaZe кој моментално им е менаџер на тимот односно Robert “⁠RobbaN⁠” Dahlström, кој јавно ја изјавија неговата страна од приказната која можете да ја прочитате подолу.

Листата на суспендирани тренери можете да ја погледнете подолу.

Slaava “⁠Twista⁠ Räsänen (2 cases) – 15.75 месеци
Peter “⁠casle⁠ Sørensen (2) – 10 месеци
Rodrigo “⁠dinamo⁠ Haro (2) – 10 месеци
Arno “⁠ArnoZ1K4⁠ Junior (1) – 10 месеци
Allan “⁠Rejin⁠ Petersen (7) – 19.8 месеци
Eliomar “glou” Hernandez (2) – 10 месеци
Arthur “⁠prd⁠ Resende (5) – 10 месеци
Alexey “⁠NooK⁠ Kozlovskiy (1) – 7.5 месеци
Henrique “⁠rikz⁠ Waku (1) – 10 месеци

Alessandro “⁠Apoka⁠ Marcucci (6) – 5.4 месеци
Aleksandr “⁠zoneR⁠ Bogatiryev (16) – 36 месеци
Germán “hellpa” Morath (2) – 10 месеци
Egor “fuRy^” Morin (1) – 7.5 месеци
Aset “⁠Solaar⁠ Sembiyev (2) – 10 месеци
Nicolai “⁠HUNDEN⁠ Petersen (2) – 8 месеци
Ricardo “⁠dead⁠ Sinigaglia (5) – 6.5 месеци
Nicholas “⁠guerri⁠ Nogueira (2) – 4 месеци
Faruk “⁠pita⁠ Pita (2) – 10 месеци
Erik “⁠AKIMOV⁠ Akimov (1) – 7.5 месеци
Ivan “⁠F_1N⁠ Kochugov (6) – 8.75 месеци

Bruno “⁠ellllll⁠ Ono (3) – 10 месеци
Pedro “⁠peu⁠ Lopes (2) – 5 месеци
Robert “⁠RobbaN⁠ Dahlström (1) – 5.5 месеци
Mariusz “⁠Loord⁠ Cybulski (2) – 6 месеци
Anton “⁠ToH1o⁠ Georgiev (2) – 10 месеци
Andrey “⁠Andi⁠ Prokhorov (1) – 10 месеци
Milan “⁠pepik⁠ Gellebra (1) – 10 месеци
Morgan “⁠B1GGY⁠ Madour (3) – 7.5 месеци

Christian “⁠chrille⁠ Lindberg (2) – 10 месеци
Sergey “⁠starix⁠ Ischuk (1) – 10 месеци
Alexander “⁠ave⁠ Holdt (1) – 6 месеци
Jasmeet “⁠RoSeY⁠ Gill (1) – 10 месеци
Sergey “⁠lmbt⁠ Bezhanov (3) – 7.5 месеци
Henrik “⁠FeTiSh⁠ Christensen (1) – 3.75 месеци
Mikołaj “⁠miNirox⁠ Michałków (1) – 3.75 месеци
Nikolay “⁠pNshr⁠ Paunin (1) – 3.75 месеци
Casper “⁠ruggah⁠ Due (1) – 3.75 месеци

Целата ситуација со спектаторскиот буг е шокантна вест за CSGO заедницата но сепак треба сите да знаат ако злоупотребувате некакви бугови само прашање на време е кога ќе ве фатат. Така да на прво место треба секогаш да ви биде фер плеј-от и забавата!

 

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ

ПАРТНЕРИ НА ESPORTS.MK