ESPORTS.MK

Како да гледате MSI 2021

Како да гледате MSI 2021
април 29
03:16 2021

Првиот меѓународен настан во League of Legends за оваа година започнува со Mid-Season Invitational во Reykjavík, Исланд на 6 мај.

Настанот обединува 11 најдобри екипи од целиот свет на тринеделен турнир – но влоговите никогаш не биле поголеми. Оваа година, за да ги поттикне тимовите да настапуваат на големата сцена, Riot Games воведе нов формат и наградна структура.

Девелоперот на LoL ја укина плеј-ин фазата, во која беа вклучени осум помали региони и беа сместени во квалификациски дијаграм, и ги подели 11-те тимови на четири нивоа врз основа на резултатите на меѓународните турнири од последните две години. Резултатот од ова е три групи што глобалниот директор за операции на Riot, Tom Martell ги состави користејки софтвер за случајно распределување на тимовите.

Ова се групите:

Група А

 • Royal Never Give Up (LPL)
 • Unicorns of Love (LCL)
 • Pentanet.GG (LCO)

Група Б

 • MAD Lions (LEC)
 • PSG Talon (PCS)
 • İstanbul Wildcats (TCL)
 • PaiN Gaming (CBLOL)

Група Ц

 • DAMWON Gaming (LCK)
 • Cloud9 (LCS)
 • DetonatioN FocusMe (LJL)
 • Infinity Esports (LLA)

Формат

Настанот ќе биде поделен во три одделни фази оваа година. Тука се Групната фаза, Rumble фаза и Нокаут фаза.

Групна фаза

 • Двојна round-robin за групите Б и Ц
 • Четирикратна round-robin за група А
 • Натпреварите се BO1
 • Двете најдобро пласирани екипи од секоја група ќе се пласираат во “Rumble фаза”

Rumble фаза

 • Двојна round-robin
 • Натпреварите се BO1
 • Двете најдобро пласирани екипи од секоја група ќе се пласираат во “Нокаут фаза”

Нокаут фаза

 • Единечна елиминација
 • Натпреварите се најдобри од пет
 • Полуфинале, финале

Распоред

MSI 2021 започнува на 6 мај во 15 часот наше време. Тринеделниот турнир завршува со полуфиналиња од 21 до 22 мај и финалето на 23 мај во 15 часот наше време.

Групна фаза


6ти Мај, 15 часот наше време

 • DWG KIA vs. Cloud9
 • Gillette Infinity vs. DetonatioN FocusMe
 • Royal Never Give Up vs. Pentanet.GG
 • Pentanet.gg vs. Unicorns of Love
 • İstanbul Wild Cats vs. paiN Gaming
 • MAD Lions vs. PSG Talon

 

7ми Мај, 15 часот наше време 

 • Pentanet.GG vs. Royal Never Give Up
 • Unicorns of Love vs. Royal Never Give Up
 • Gillette Infinity vs. DWG KIA
 • DetonatioN FocusMe vs. Cloud9
 • İstanbul Wild Cats vs. MAD Lions
 • PaiN Gaming vs. PSG Talon

 

9ти мај, 15 часот наше време 

 • Royal Never Give Up vs. Unicorns of Love
 • Unicorns of Love vs. Pentanet.GG
 • DWG KIA vs. DetonatioN FocusMe
 •  Cloud9 vs. Gillette Infinity
 • MAD Lions vs. PaiN Gaming
 • PSG Talon vs. İstanbul Wild Cats

 

9ти мај, 15 часот наше време 

 • Unicorns of Love vs. Royal Never Give Up
 • Unicorns of Love vs. Pentanet.GG
 • Royal Never Give up vs. Pentanet.GG
 • Royal Never Give up vs. Unicorns of Love
 • Pentanet.GG vs. Unicorns of Love
 • Pentanet.GG vs. Royal Never Give Up

 

10ти мај, 15 часот наше време 

 • MAD Lions vs. İstanbul Wild Cats
 • PSG Talon vs. PaiN Gaming
 • İstanbul Wild Cats vs. PSG Talon
 • PaiN Gaming vs. MAD Lions
 • PaiN Gaming vs. İstanbul Wild Cats
 • PSG Talon vs. MAD Lions

 

11ти мај, 15 часот наше време 

 • Cloud9 vs. DWG KIA
 • DetonatioN FocusMe vs. Gillette Infinity
 • DWG KIA vs. Gillette Infinity
 • Cloud9 vs. DetonatioN FocusMe
 • DetonatioN FocusMe vs. DWG KIA
 • Gillette Infinity vs. Cloud9

 

Каде да може да гледате 

MSI 2021 ќе биде достапен за гледање на Twitch и YouTube со коментар во живо на официјалните канали на Riot. Исто така, ќе се емитува на LoL Esports.

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ

ПРИЈАТЕЛИ НА ESPORTS.MK