ESPORTS.MK

Fnatic во партнерство со PCSpecialist за да лансира брендиран компјутер

Fnatic во партнерство со PCSpecialist за да лансира брендиран компјутер
јануари 28
12:52 2020

Организацијата Fnatic со локација во Лондон, објави дека производителот на компјутери PCSpecialist е новиот официјален гејминг PC партнер.

Договорот со овие две компании од В. Британија ќе ги снабди играчите на Fnatic со опрема од PCSpecialist и ќе се дизајнира „Official Fnatic Gaming PC“ за потрошувачите ширум Европа.

Fnatic има тимови во повеќето еспорт наслови вклучувајќи ја League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, Fortnite и многу други. Играчите од сите тимови на Fnatic ќе добијат гејминг PC како дел од договорот. Со него предвидено е партнерите да ко-креираат екслузивна содржина за соцјалните страни на тимовите.

We have the perfect hardware partner in PCSpecialist, the team understands what our players need from the equipment and expertly deliver a platform that exceeds expectations, giving our players the tools to be able to perform at the highest level. They have also made it possible for aspiring professional and fans across Europe will be able to take their gaming to the next level with The Official Fnatic Gaming PC which is an exciting prospect, коментира на договорот, Patrik Sättermon, главен гејминг офицер во Fnatic.

Официјалниот компјутер на организацијата ќе се користи во нејзините објекти низ целиот свет, вклучувајќи ги Лондон, Берлин и Куала Лумпур. Билдот вклучува делови од AMD, Corsair, Samsung и Seagate и може да се купи низ цела Европа. Во В. Британија компјутерот ќе може да се купи онлајн и во продавница од Currys PC World.

Gaming has always been a big part of PCSpecialist’s DNA, so to have one of the world’s leading esports organisations on-board as a partner is extremely exciting and one which we’re incredibly proud of. Our detailed understanding of Fnatic’s hardware demands will allow us to deliver the platform their pro gamers & teams require to achieve their goals in 2020, изјави John Medley, комерцијален менаџер во PCSpecialist Ltd.

Ова партнерство каде две локални компании ќе ги здружат силите за да донесат нов продукт на пазарот е силен доказ дека екосистемот на еспортот е повеќе од здрав и важен фактор за индустријата на секоја земја.

Извор: mesf.mk

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ

ПРИЈАТЕЛИ НА ESPORTS.MK