ESPORTS.MK

FaZe Clan го освои IEM Katowice 2022

FaZe Clan го освои IEM Katowice 2022
февруари 28
17:19 2022

FaZe Clan и G2 Esports одиграа меч за паметење во борбата за титулата на IEM Katowice 2022.

На првата мапа, Inferno, G2 Esports ја имаше целосната контрола врз мечот, па така навидум лесно стигнаа до резултат од 15-7. FaZe Clan не попушти на притисокот и влезе во битка со што тие освоија 8 рунди по ред и стигнаа до „овертајм“. FaZe Clan го продолжи моментумот и без ни една изгубена рунда ја доби првата мапа со вкупен резултат од 19-15.

Втората мапа беше Mirage. Повторно двата тимови играа на „овертајм“. Меѓутоа овој се играа скоро 60 рунди. G2 играа најдобро што можеа но FaZe Clan беа за нијанса подобри. Тие победија со вкупен резултат 31-27.

На третата мапа, Dust 2, и двете екипи изгледаа исцрпено, но сепак одиграа најдобро што можеа. Беше тесно, но FaZe Clan победи со 16-14, со што им донесе вкупна победа од 3:0.

FaZe Clan ја однесе титулата, 400,000 долари, 1800 ESL Pro Tour поени и 3200 BLAST Premier поени, а G2 Esports освои „скромни“ 180,000 долари.

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ