ESPORTS.MK

Fall Guys ќе го користат anti-cheat системот на Fortnite

Fall Guys ќе го користат anti-cheat системот на Fortnite
септември 13
16:42 2020

Девелоперите на Fall Guys: Ultimate Knockout, објавија дека направиле договор со Fortnite за користење на нивниот anti cheat систем.

Девелоперите на Fall Guys, Мediatonic објавија деќа системот ќе биде вметнат во играта во наредните две недели. Покрај тоа тие известија дека се целосно информирани за големиот проблем кој се појави во играта, односно големиот број на читери, со што се уништува уживањето во играта, имајќи го тоа во предвид тие ќе ги следат стапките на Epic Games. Очекувањата на Mediatonic се дека со помош на овој систем целосно ќе се подобри уживањето во играта, и се извинија за досегашните проблеми кои ги направија читерите.

Еpic Games во минатото се покажаа како најефективни во справувањето со играчи кои употребуваат недозволени софтвери, решавајќи го проблемот со ригорозни казни, пример FaZe Jarvis кои има доживотна забрана да игра Fortnite поради користење на third party софтвери. Kако показател дека Еpic добро ја извршува оваа работа е самото тоа што во самите партии кои ги играте ретко  можете да сретнете некој со third party cheating softwere.

 

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ

ПАРТНЕРИ НА ESPORTS.MK