ESPORTS.MK

ESIC работи со FBI за местењето на натпреварите во Северна Америка

ESIC работи со FBI за местењето на натпреварите во Северна Америка
април 01
13:15 2021

Групата за надзор над еспортот соработува со FBI како дел од поголема истрага за играчи поткупувани за местење натпревари.

Главниот на Комисијата за интегритет во Еспорт (ESIC), Иан Смит, откри дека Федераното биро за истраги (FBI) сега е вклучено во тековната истрага за местење на натпревари во CS:GO низ цела Северна Америка, што трае од септември 2020 година.

До одреден степен работиме со FBI на спроведување на законот. FBI неодамна истражуваа спортско обложување, Тие се добри, но се неискусни затоа што спортските обложувања не биле толку популарни во Америка до неодамна.

– Изјави Иан Смит.

Доколку сакате да го погледнете цело интервју на каналот од slash32, ќе го најдете во продолжение.

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ

ПРИЈАТЕЛИ НА ESPORTS.MK