ESPORTS.MK

Дејвид Бекам влегува во еспортот

Дејвид Бекам влегува во еспортот
јуни 25
15:58 2020

Еден од најпознатите и најпрепознатливите фудбалери во светот инвестира во нова организација која ќе се вика Guild Esports.

Guild Esports во денешното соопштение соопшти дека ќе отвори голем број на еспорт академии и ќе има тимови во три дисциплини и тоа: Rocket League, FIFA и Fortnite.

Ние имаме визија да поставиме нови стандарди во иднина.
– изјави Дејвид Бекам.

Системот за пронаоѓање на нови таленти и играчи ќе биде сличен на системот кој го користат големите клубови во фудбал преку скаути и агенти. Откако играчите ќе бидат пронајдени тие ќе бидат тренирани и обучени.

Бекам, наводно ќе биде вториот најголем акционер во Guild Esports откако откупи голем број на акции преку неговата компанија, DB Ventures.

Во организацијата до сега се инвестирани 25 милиони фунти, а целта е да се стигне до 100 милиони фунти.

Дејвид ќе биде инструментот во градењето и обликувањето на тренерската програма што се спроведува во нашите академии и ние со нетрпение го очекуваме неговото менторство, како и инспирацијата што тој ја дава на младите генерации на спортисти.
– изјави генералниот директор Куртис Чарлтон, кој вчера на Twitter објави дека се повлекува од работната позиција во Activision Blizzard.

Првиот професионален тим на Guild Esports се очекува да почне да се натпреварува уште од следната година.

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ

ПРИЈАТЕЛИ НА ESPORTS.MK