ESPORTS.MK

CEE Champions сезона 2! Најголемиот турнир во Централна и Источна Европа се враќа назад!

CEE Champions сезона 2! Најголемиот турнир во Централна и Источна Европа се враќа назад!
септември 13
15:36 2021

Би сакале да ве известиме дека и оваа година ќе се оддржи еден од најголемите турнири за Централна и Источна Европа во која Македонија ќе учествува со два тима.

Оваа сезона за разлика од минатата ќе има 19 држави кои ќе учествуваат, а ќе има вкупно 32 тимови распоредени во 8 групи од по 4 тимови.

Тимовите од групите ќе играат против различни националности. Најдобрите ќе продолжат на плеј-оф фазата каде што ќе имаат шанса да се борат за титулата шампион на CEE и да ја освојат главната награда.

Главен организатор на настанот е чешката организација eSuba, а локален партнер кај нас ESPORTS.MK и Македонската Еспорт Федерација.

Во нашата квалификациска фаза, BLUEJAYS ќе бидат повикани дирекно поради нивниот успех на Прва Македонска Еспорт Лига и ќе има една квалификациска рунда каде што победникот од истата ќе ја претставува нашата држава заедно со BLUEJAYS.

Секој тим мора да има барем 3 македонски државјани со можност од една замена и тренер.

Доколку сакате да учествувате на ова натпреварување, тоа можете да го направите со клик ОВДЕ.

За повеќе информации во врска со CEE Champions посетете ја нивната веб страна: CEE Champions.

За подетални информации во врска со македонскиот квалификациски циклус, следете ги нашите социјални мрежи.

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ

ПРИЈАТЕЛИ НА ESPORTS.MK