ESPORTS.MK

Останати новости

CS:GO и Dota 2 официјални наслови на Светското првенство организирано од Меѓународната Еспорт Федерација

    CS:GO и Dota 2 официјални наслови на Светското првенство организирано од Меѓународната Еспорт Федерација

Меѓународната Еспорт Федерација излезе со соопштение дека на IESF 13th Esports World Championship кое ќе се оддржи во Ејлат, Израел се враќаат добро познатите наслови CS:GO и Dota 2. МЕФ

Прочитај ја цела објава

Нови Gaming викенди на А1 Адрија Лигата

    Нови Gaming викенди на А1 Адрија Лигата

По враќањето од кратката хибернација, време е да се загреат маусите и тастатурите со претстојните две сезони на Лигата преку оддржување на два A1 Gaming Weekend турнир. A1 Gaming Weekend

Прочитај ја цела објава

OverActive Media ги објави своите планови за новиот еспорт објект со 7000 седишта

    OverActive Media ги објави своите планови за новиот еспорт објект со 7000 седишта

OverActive Media, мајка фирма на компаниите Toronto Defiant, Toronto Ultra и MAD Lions ги објави своите планови за изградба на еспорт арена со 7000 седишта а се планира да се

Прочитај ја цела објава

Overwatch ќе има награден фонд од 4.25м долари за сезоната 2021

    Overwatch ќе има награден фонд од 4.25м долари за сезоната 2021

Overwatch League на Activision Blizzard ги објави деталите за својата компетативна структура за 2021 година. Четвртата сезона на Overwatch лигата се очекува да започна на 16. април и ќе се

Прочитај ја цела објава

На игрите им требаат повеќе улоги за луѓето со попречености

  На игрите им требаат повеќе улоги за луѓето со попречености

За многу играчи со попреченост, може да постои одреден степен на вина доколку одберат неостижна класа или улога за игра,

Прочитај ја цела објава

IESF ја објави својата глобална програма за 2021 година

  IESF ја објави својата глобална програма за 2021 година

Интернационалната Еспорт Федерација, во која член е Македонската Еспорт Федерација, го објави својот распоред на глобални настани за 2021 година

Прочитај ја цела објава

Анализа на гледаноста на еспортот за јануари 2021 година (со табели)

  Анализа на гледаноста на еспортот за јануари 2021 година (со табели)

Секој месец ESI, во соработка со Esports Charts, прават анализа на гледаноста на еспортот за да можат да ги потенцираат

Прочитај ја цела објава

Џек Блек ќе го „игра“ Claptrap во новиот Borderlands филм

  Џек Блек ќе го „игра“ Claptrap во новиот Borderlands филм

Секако дека е најдобриот можен спој на овие два карактера. Оформувањето на актерската група за Borderlands зема се поголема брзина.

Прочитај ја цела објава

Криптовалутите и нивната можна улога во еспортот

  Криптовалутите и нивната можна улога во еспортот

Гејминг дивелоперите полека почнуваат да го интегрираат Lightning Network на Bitcoin во нивните игри и активни наслови за да можат

Прочитај ја цела објава

Еспортот во едукацијата

  Еспортот во едукацијата

Од месец во месец се повеќе можеме да забележиме придобивки и разни успеси во кариерите на луѓето што успешно ги

Прочитај ја цела објава

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ