ESPORTS.MK

Call of Duty : Warzone Season 5

Call of Duty : Warzone Season 5
август 24
17:06 2021

Операторот Kitsune влегува во Warzone Season 5 , заедно со промени на мапата, нови перкови и други новитети.

Започна сезоната 5 на Warzone, која донесе некои големи промени и многу нова содржина на бојното поле за повеќе играчи. Откако ќе ја инсталирате големата датотека за ажурирање, со големина од околу 13 GB на конзоли и 19 GB на компјутер, ќе можете да скокнете во борба и да видите што точно се променило во Warzone, како и да го испробате новиот оператор и да работите кон отклучување на неколку свежи оружје. Како и секогаш, има многу информации за преземање и некои од ревизиите нема да бидат веднаш очигледни, затоа дозволете да ве запознаеме со сите најголеми промени во сезоната 5 на Warzone.

Додадени се нови точки на интерес

Сезоната 5 на Warzone воведува две нови точки на интерес во Verdansk, иако овие не се едноставни како неколку свежи области. Наместо тоа, ќе најдете мобилни радиодифузни станици кои нудат значителни пленски награди, но менуваат локации секој натпревар за да ги одржат играчите на прсти, и кога ќе го најдете, треба да го имате предвид застрашувачкото предупредување „чувајте ја главата и наместете го емитувањето“. Описот на другата нова точка на интерес е силно преработен, така што сe што знаеме досега е дека локацијата „излезе од мрежата“ и ќе игра важна улога во „откривањето и запирањето на бод“.

Начинот на кој работат “црвените врати” e променет

Црвените врати на Warzone што играчите ги користеа за телепортирање низ картата се ажурирани и сега може да ве испратат на неочекувани случајни локации, освен просторијата исполнета со плен, која претходно беше стандардна дестинација. Ова очигледно се должи на доаѓањето на гореспоменатите мобилни радиодифузни станици во сезоната 5 на воената зона, така што ќе треба да видиме каков ефект имаат тие на патувањата низ тие мистериозни врати.

Rush е новиот гулаг во новата сезона

Откако ќе бидете елиминирани за прв пат и ќе бидете испратени за опстанок еден-на-еден, ќе се најдете во многу поинаква сезона во Гулаг за Warzone Season 5. Ако сте ветеран на Black Ops 2, тогаш може да препознаете оваа локација како брзинска арена од картата Rush, и со разни пречки што ја блокираат вашата глетка плус нови достапни оптоварувања на Гулаг, ќе треба да ја совладате оваа свежа арена за да останете во борбата.

EM2 и TEC-9 беа додадени како нови оружја во новата сезона

За да започне сезоната 5 на Warzone, во базенот со оружје се додадени пушката EM2 и TEC-9 SMG од Black Ops Cold War. EM2 е автоматско оружје и прави голема штета при бавна брзина на оган, додека TEC-9 има единствено две муцки за да го смени својот тип на оган за да обезбеди подобрена точност на дострелот, и ќе ги добиете бесплатно со постигнување на Ниво 15 и Ниво 31 на Battle Pass. Внимавајте на следните 2 оружја Cane (оружје за блиска борба) и пиштолот Marshal кои ќе бидат пуштени во употреба малку подоцна во сезоната.

Combat Scout и Tempered се новите перкови

Има куп нови поволности што треба да ги додадете во сезоната 5 на Warzone, со кои секогаш вреди да се експериментира за да се види дали тие ќе имаат корист за вас или за вашиот тим. Combat Scout се наоѓа во слотот 3, и кога е опремен автоматски ќе го истакне и пингува противникот кога ќе го оштетите. Tempered се применува на отворот 2 и ги зајакнува оклопните плочи за да обезбеди заштита од 75 оштетувања наместо 50, така што треба да користите само две оклопни плочи за да си дадете целосна заштита. Постојниот ладнокрвен perk во слот 1 е изменет, за да ги отфрли ефектите на противникот со помош на извидникот за борба и да ги спречи да ве нападнат со штета.

Kitsune, Hudson, и Stryker се новите оператори во сезоната 5

Пристигнувајќи на почетокот на сезоната 5 на Warzone, Kitsune е специјалист за сајбер – безбедност со врски во Јакуза, кој е сојузник со Варшавскиот пакт. Подоцна со ажурирање на средината на сезоната, идните воени борци (од 80-тите години) Striker и Hadson, кои последен пат беа забележани во ДЦ за време на кампањата за еден играч на Black Ops Cold War , ќе бидат додадени за да им се придружат на силите на НАТО.

Сезоната 5 е полна со подароци за играчите

Ние споменавме порано дека во Warzone Season 5 Battle Pass има две бесплатни оружја, но исто така можете да отклучите нов оператор, blueprints, operator skins и многу повеќе додека напредувате. Како дополнителен поттик за земање на пакетот Battle Pass, ако го купите во првите две недели од почетокот на сезоната, ќе го добиете бонусот „Kyubi“ легендарниот оператор кој е Operator Skin за Китсуне.

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ