ESPORTS.MK

BLUEJAYS го осигураа третото место на Funspark ULTI 2021

BLUEJAYS го осигураа третото место на Funspark ULTI 2021
декември 18
17:02 2021

Македонската екипа BLUEJAYS која е и воедно наша репрезентација не застанува со победи против најдобрите екипи во светот.

Во многу неизвесен натпревар, BLUEJAYS успеа да издвои победа над екипата Copenhagen Flames и да го осигура третото место на Funspark ULTI 2021.

Првата мапа беше Overpass и заврши со резултат од 16:13 во полза на Copenhagen Flames. Мапата беше избрана од страна на Данците.

Втората мапа беше Mirage. И покрај тоа што мапата беше избрана од страна на BLUEJAYS, тие со тешка борба стигнаја до победа на продолженија со вкупен резултат од 19:15.

На третата мапа беше вистинската возбуда. Рунда за рунда, без многу грешки, нашите момци успеаа да се вратат во натпреварот од негатива 9:3 и да ја добијат оваа мапа на продолженија со вкупен резултат од 22:19.

Во продолжение погледнете го клипот каде што dan1 на резултат од 15:14 на Mirage ја доби рундата 1 на 4.

Финалето од lower bracket-от ќе се игра утре со почеток во 12:00 часот. Пренос ќе има на каналот CC_EN3.

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ

ПРИЈАТЕЛИ НА ESPORTS.MK