ESPORTS.MK

Академијата на FlyQuest го победи Cloud9 во летниот LCS сплит 2021 година

Академијата на FlyQuest го победи Cloud9 во летниот LCS сплит 2021 година
јули 11
16:18 2021

На еден од најтензичните и израмнети натпревари на Летниот Сплит во 2021 година, FlyQuest тесно го победи Cloud9.

И FlyQuest и Cloud9 имаа свои предности во делови од играта , при што сите играчи  изгледаа совршено да се израмнети едни со други, и покрај фактот што многумина од нив никогаш не се соочија меѓусебе на LCS сцената. Тимот на FLY Academy во моментов е број 1 во Летниот сплит на Академијата, иако тој тим оваа недела ќе се состои од оригиналниот главен тим на FLY. Оваа победа, сепак, може да го задржи составот на Академијата на LCS сцената многу подолго отколку само овој викенд.

За да пронајдат начин да ја прекинат нивната серија од 10 порази, FLY го донесе својот тим од Академијата – Kumo, Nxi, Triple, Tomo, и Diamond на LCS сцената. И покрај соочувањето со Cloud9, повеќекратниот поранешен шампион на LCS, FLY покажаа дека имаат потенцијал да бидат еден од подобрите тимови во LCS. Еден витален дел од C9 беше целосно експлоитиран од тимот на Академијата – Zven. Знаејќи колкава моќ поседува шампионот од мид лејнер, Nxi и Triple се обидоа да го направат апсолутно мизерно времето на Zven во оваа игра. Иако изборот на Twisted Fate изгледаше одлично во нацртот, гледајќи сиви екрани константно ја намалуваше ефективноста на изборот.

Fudge се чинеше како спасот на C9 во оваа игра, извлекувајќи ја секоја комбинација што е достапна на Akali во обид за соло да ја земе играта. Но, целото тоа злато фокусирано на еден играч резултираше да стане главна цел на тимот на FlyQuest, особено откако Zven беше целосно отстранет од сликата. Иако Fudge постигна некои многу потребни убиства, тој беше целосно неутрализиран од изборот на items против него од страна на FlyQuest и со тоа поразот на C9 беше запечатен.

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ