ESPORTS.MK

A1 Game Fest 2020

A1 Game Fest 2020
декември 01
14:24 2020

Еден од најголемите гејминг настани во нашата држава продолжува и оваа година но со малку поинаков формат.

Викендот на 19-ти и 20-ти декември не очекува вистински спектакл организиран од А1 Македонија во соработка со GG.MK.

Оваа година натпреварувањата ќе ги има во 5 дисциплини и тоа: League of Legends, Fortnite, Tekken 7, FIFA21 и Cosplay. Повеќе информации и како да се пријавите на истите ќе можете да најдете во продолжение на оваа објава.

За сите кои не планираат да се пријават и да учестувуваат на A1 Game Fest 2020 натпреварувањата ќе има многу наградни игри и еден куп изненадувања.

Директен пренос од целиот настан ќе има на каналот на GG.MK на Twitch, А1 Македонија на Facebook и @a1makedonija на Instagram, кој ќе биде проследен од коментатори.

League of Legends:

Квалификациите ќе се одвиваат ONLINE на 12-ти и 13-ти декември. Главниот настан односно финалните натпревари на најдобрите 4 тимови ќе се одвиваат ВО ЖИВО на тајна локација БЕЗ ПУБЛИКА под строго определени мерки и протоколи за заштита од COVID-19.

Наградниод фонд за League of Legends турнирот изнесува 2500 евра.

 1. 1000 евра
 2. 750 евра
 3. 500 евра
 4. 250 евра

Пријавувањето можете да го извршите ТУКА. А повеќе информации за настанот ќе можете да најдете на EVENT-от на Facebook.

Fortnite:

Исто како и за LoL, квалификациите ќе се одвиваат ONLINE на 12-ти и 13-ти декември, а финалните натпревари на најдобрите 4 тимови ќе се одвиваат ВО ЖИВО на тајна локација БЕЗ ПУБЛИКА под строго определени мерки и протоколи за заштита од COVID-19.

Наградниод фонд за Fortnite турнирот изнесува 1300 евра.

 1. 600 евра
 2. 400 евра
 3. 200 евра
 4. 100 евра

Пријавувањето можете да го извршите ТУКА. А повеќе информации за настанот ќе можете да најдете на EVENT-от на Facebook.

Tekken 7:

Турнирот е составен од два дела:

Првиот дел, ONLINE квалификации кои ќе бидат на 12-ти и 13-ти декември и ќе играат до Топ 8. Вториот дел ќе се игра Топ 8, ВО ЖИВО на тајна локација БЕЗ ПУБЛИКА под строго определени мерки и протоколи за заштита од COVID-19.

Наградниод фонд за Tekken 7 турнирот изнесува 650 евра.

 1. 300 евра
 2. 200 евра
 3. 100 евра
 4. 50 евра

Пријавувањето можете да го извршите ТУКА. А повеќе информации за настанот ќе можете да најдете на EVENT-от на Facebook.

FIFA21:

Квалификациите ќе се одржат во дворот на Каша Бар во Т.Ц. Лептокарија на 12-ти и 13-ти декември. ЗАДОЛЖИТЕЛНО е носење на маски!

Најдобрите 4 играчи од квалификациите ќе играат на главниот настан на А1 Game Fest 2020 на 20-ти декември на тајна локација БЕЗ ПУБЛИКА под строго определени мерки и протоколи за заштита од COVID-19.

Наградниод фонд за FIFA21 турнирот изнесува 650 евра.

 1. 300 евра
 2. 200 евра
 3. 100 евра
 4. 50 евра

Пријавувањето можете да го извршите ТУКА. А повеќе информации за настанот ќе можете да најдете на EVENT-от на Facebook.

Cosplay:

Натпреварот ќе се одржи ONLINE, а гласањето започнува на 15-ти декември и трае до 20-ти декември. Гласањето ќе се одвива ONLINE на посебна страна на која ќе можете да ги погледнете натпреварувачите, а ќе биде објавена по завршување на пријавувањето.

Наградниод фонд за Cosplay настанот изнесува 600 евра.

 1. 300 евра
 2. 200 евра
 3. 100 евра

Пријавувањето можете да го извршите ТУКА. А повеќе информации за настанот ќе можете да најдете на EVENT-от на Facebook.

Се надеваме дека и играчите и гледачите ќе се забавуваат на ова ONLINE издание на A1 Game Fest. Good Luck на натпреварувачите. А Have Fun на гледачите!

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ

ПРИЈАТЕЛИ НА ESPORTS.MK