ESPORTS.MK

Т1 потпиша глобално партнерство со Nike

Т1 потпиша глобално партнерство со Nike
јануари 16
12:36 2020

Атлетската компанија Nike потпиша договор за партнерство со Т1, една од најдобрите еспорт организации во светот.


Во договорот ќе има Т1 играч да ги носи, без оглед на играта или локацијата, спортските обувки и облеката Nike за време на натпреварот.

 

Покрај облеката, стручноста на Nike во областа на eспортот ќе се претвори во програми за обука што ќе им помогне на играчите на Т1 и атлетските способности на тимовите со цел да ја зајакнат својата способност. Објектите за обука ќе бидат изградени во седиштето Т1 со седиште во Сеул, со отворање на почетокот на 2020 година.

 Деталите остануваат оскудни за тоа што предлага партнерството. По објавувањето, обожавателите се натрупуваа со идеи за повеќе облеки во кои се карактеризираат двата брендови. Иако е потврдено дека играчите на Т1 ќе бидат украсени во опрема на Nike, останува да се види дали новата опрема ќе ги натера фановите да ги посетат продавниците на Nike.

Ова не е прв пат Nike да се најде во еспортот. Популарната марка за спортска облека претходно го додаде играчот на Royal Never Give Up, Jian „Uzi“ Zihao на кампањата „Dribble &“ на LeBron James, го потпиша целиот LPL на петгодишен договор вреден околу 144 милиони долари и четиригодишно партнерство со Бразилска организација FURIA esports.

Ние ќе знаеме како ќе изгледаат новите униформи на Т1 кога Lee “Faker” Sang-hyeok и неговиот состав ќе ја преземат сцената на LCK на 5 февруари.

 

 

© ESPORTS.MK. Сите права се задржани.

Содржината на оваа објава не смее да се копира, печати, менува или објавува без претходно одобрение од редакцијата на ESPORTS.MK.

Поврзани објави

Следете не

НАЈПОПУЛАРНИ ОБЈАВИ